Masa Nasıl Organize Edilir?

Masa Nasıl Organize Edilir?

Mesleğiniz ne olursa olsun, dağınık bir masa , kendinizi düzensiz ve bunalmış hissetmenize neden olur. Temiz ve düzenli bir masa ise odaklanmanızı ve daha üretken olmanızı sağlar. Bu blog yazısında, masanızı sizin için en iyi şekilde nasıl düzenleyeceğiniz konusunda ipuçları paylaşacağız. Defterleri sıralamaktan kalemleri düzenlemeye kadar her şeyi sizin için hazırladık! Başlayalım.
Ahşap Masa Düzenleyici
 

1. Masanızdaki her şeyi temizleyerek başlayın

Düzenli bir çalışma alanı, üretken bir çalışma alanıdır; bu nedenle işe , masanızdaki her şeyi temizleyerek başlayın . Nesneleri üçe ayırın:

  • saklanacak şeyler,
  • bağışlanacak şeyler,
  • atılacak şeyler.

Eski notlarınızı veya makbuzlarınızı tutma alışkanlığınız var mı? Yoksa ofis malzemeleri istifçisi misiniz? Her zaman masanızda yalnızca temel öğeleri bulundurun.

2. Düzenli tutmak için masanızı periyodik olarak temizleyin

Masanızı topladıktan sonra , çalışma alanınızı periyodik olarak düzenlemeye söz verin . Bu, her hafta toparlamak için zaman ayırmak veya her günün sonunda belirlenen şeyleri yerine koymak için birkaç dakika zaman ayırmak anlamına gelebilir.

Bu durum alışkanlık haline geldiğinde ise her sabah masanıza oturduğunuzda mutlu olacağınıza söz veriyoruz.

3. Masaüstü düzenleyicilere yatırım yaparak çalışmanızı kolaylaştırın

Göze hoş görünmeyen ve masaüstünde dağınık şekilde duran kalemleriniz, notlarınız veya ataçlarınız için kalemlikler ve masa düzenleyicilerini tercih edin.

Masa boyunuzu ayarlayın ve çalışma alanınızı genişletin . İşleri düzenli ve gözden uzak tutabilmeniz için daha fazla depolama çözümü oluşturan monitör stantlarıyla masa organizasyonunuza yeni seviyeler ekleyin.

Ahşap Masa Düzenleyici

 

5. Dikkat dağıtıcı şeyleri sınırlayın

Dışarıdan öyle görünmeyebilir, ancak en çok dağınıklığı telefonunuz barındırabilir. Sınırsız bilgi akışı bir nimet olabilirken, aynı zamanda bir üretkenlik katili de olabilir . Telefonunuz için ayrılmış bir yer dikkatinizi dağıtacak şeyleri minimumda tutabilir ve önünüzdeki işe odaklanmanızı sağlayabilir.

Elinizdeki teknolojiyi kullanın! Görev yöneticileri, not alma uygulamaları ve bulut depolama çözümleri gibi düzenli kalmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda uygulama ve yazılım programı vardır. Takvimler veya güzergahlar gibi gereksiz öğelerden masanızı temizlemenize bile yardımcı olabilirler.

Organizasyon, üretkenliğe doğru atılan ilk adımdır . Çalışma alanınızı ihtiyaçlarınıza göre düzenlemek için zaman ayırarak, odaklanmayı ve işi bitirmeyi çok daha kolay bulacaksınız.

 

Bloga dön

1 yorum

Selam henüz tercih yapmadım fakat web sayfanız ve tanıtım süper
Tebrikler

Yıldırım

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.