Home Office: Verimlilik, Organizasyon ve İş-Yaşam Dengesi

Home Office: Verimlilik, Organizasyon ve İş-Yaşam Dengesi

İster serbest meslek sahibi olun, ister bir şirkette uzaktan çalışın , evden çalışmak bir rüyanın gerçekleşmesi olabilir. Öte yandan, ofisinizden uzaklaşıp işe başlamak kadar da basit değil. Etkili ve üretken bir ev- ofis alanı oluşturmak istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta var.

Home office düzenleyiciler

1. Home office çalışmanın faydaları

Evden çalışmak, projelerde ilerlemek ve daha esnek bir programın keyfini çıkarmak için harika bir yol olabilir, ancak evin içinde en yüksek üretkenliği elde etmek için belirlenmiş bir çalışma alanına ihtiyacınız vardır. Sadece bir dizüstü bilgisayar ve bir mutfak masası işe yaramaz. Oturma odanızda küçük bir köşe, hatta özel bir ofise dönüşecek boş bir odanız yoksa home office şartları bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Gelin sizlere bu durumu nasıl tersine çevirebileceğinizi göstereyim. Öncelikle home office çalışmanın faydalarından başlayalım. 

  • Trafikte zaman kaybetmek yok,
  • Ofiste karşılaşmanız gerekenden daha az dikkat dağıtıcı,
  • Artan verimlilik, 
  • Azaltılmış stres seviyeleri,
  • Kişisel tercihlerinize uygun bir çalışma alanı tasarlama yeteneği.

2. Maksimum üretkenlik için home officesinizi nasıl kurarsınız?

Uzak bir iş bazen sıkıcı ve bunaltıcı olabilir. Bağlantınız kopmuş ve tükenmiş hissetmeden evden çalışmanın keyfini çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu paylaşayım..

Her şeyden önce, evinizde özel bir çalışma alanı kurun. Bu, odaklanmanıza ve dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Çalışmayı boş vakitten ayırın – kişisel ve profesyonel alanlar, fiziksel olarak örtüşseler bile karışmak zorunda değiller.

Bir home office , iş akışınızdaki kesintilerin en aza indirildiği nispeten sessiz ve özel bir yer olmalıdır. Tek ihtiyacınız olan huzurlu bir köşe, sağlam bir masa , rahat bir sandalye ve iyi bir ışık kaynağı. Bir rutin oluşturun ve ona bağlı kalın. Ne zaman girip ne zaman çıkacağınıza karar verin – işinizi eve götürmeyin.

Home office düzenleyici

 

3. Evden çalışırken düzenli kalın

Mümkün olduğunca düzenli bir programa bağlı kaldığınızdan emin olun . Bu, iş gününüz için başlangıç ​​ve bitiş saatleri belirlemek ve düzenli öğle yemeği ve mola saatleri almak anlamına gelir.

Masanızı düzenli tutun ve ortamınızı teşvik edin. Doğru monitör yüksekliğini korumak için bir masa rafı veya dağınıklığın dikkatinizi dağıtmasını önlemek için bir masaüstü düzenleyiciler gibi home officesinizi konforlu hale getiren ürünlere yatırım yapın.

 

4. Uzaktan çalışmaya nasıl odaklanılır?

Görevleriniz ne kadar acil olursa olsun , gün içinde birkaç dakika da olsa ara verdiğinizden emin olun. Ayağa kalkın ve egzersiz yapın, evin içinde bir yürüyüşe çıkın ya da kafanızı boşaltmak için masanızdan uzaklaşın.

Çeşitlilik yaşamın çeşnisidir. İş gününüze biraz heyecan katarak evden çalışma zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin . Ayakta çalışmaya uygun bir masa, neden olmasın? Çalışma alanınıza bitki eklemek üretkenliği artırır ve stresi azaltırken iyi bir çalma listesi veya arka planda çalacak şarkılar dikkat dağıtıcıları azaltır ve odaklanmaya yardımcı olur.

 

5. İzolasyon duygusuyla nasıl başa çıkılır?

İş dışında kendinize zaman ayırmayı unutmayın . Her gün dinlenmek, egzersiz yapmak veya bir hobi edinmek için zaman ayırın. Bu, iş ve ev hayatı arasında sağlıklı bir denge kurmanıza yardımcı olacaktır. Meslektaşlarınız, müşterileriniz veya iş ortaklarınızla bağlantı kurmak için hafta boyunca zaman planlayın. Video konferans, telefon görüşmeleri veya e-posta yoluyla olsun, iletişimde kalmak daha az izole ve işinize daha bağlı hissetmenize yardımcı olacaktır. 

Özellikle ofisiniz aynı zamanda eviniz olduğunda, sağlıklı bir iş-yaşam dengesini korumak için fiziksel ve zihinsel sağlığınıza dikkat etmek çok önemlidir.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.