Düzenli Bir Masaya Sahip Olmanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli Bir Masaya Sahip Olmanın Faydaları Nelerdir?

Çalışmak için ne kadar zaman harcadığımızı hiç merak ettiniz mi? Araştırmaya göre , bir insan yaşamı boyunca ortalama 4821 gün işyerinde geçiriyor, bu da 13 yıl 2 ay veya hayatınızın %24'üne denk geliyor. Oldukça fazla bir zaman, değil mi? İşyerinde geçirdiğiniz zamanın önemli bir kısmını maksimum konfor, gönül rahatlığı ve üretkenlik içinde geçirmeyi kesinlikle tercih edersiniz. Bu nedenle, çalışma alanınızı düzenli tutmanız çok önemlidir. Çalışma alanınızı düzenli tutarak ve görsel olarak çekici kılarak motivasyonunuzu yükseltebilir, stresinizi azaltabilir, daha verimli iş yapabilirsiniz.

 

Masanızı Düzenlemek Neden Önemlidir?

Masanız temiz ve düzenli olduğunda, daha verimli ve etkili bir şekilde çalışabilirsiniz. Eşyalarınız belirli bir yeri olduğunda, bir şeyleri aramakla veya onları nereye koyduğunuzu anlamaya çalışmakla zaman kaybetmenize gerek kalmaz. Bu sadece size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda her şeyin tam olarak nerede olduğunu bildiğiniz için stresi azaltmanıza da yardımcı olur. 

Yapılan araştırmalara göre;

  • Bir ofis klavyesinde 7.500'e kadar bakteri olabiliyor.
  • İnsanlar haftada ortalama 4,3 saatini sadece kağıt arayarak harcıyor.
  • Masası düzenli olan çalışanlar, dikkati dağılmadan 7,5 dakika daha fazla çalışabiliyor.
  • Soğuk algınlığı ve grip virüsleri masanızda 24 saate kadar kalıyor. Masaları temiz olanların hastalanma olasılığı daha düşüktür.
  • Düzenli bir masa üretkenliği ve kalıcılığı %84 oranında artırıyor.

Üretkenliğiniz artmasını, daha verimli çalışmayı ve hastalıklara karşı daha tedbirli olmayı istiyorsanız ilk adımınız masanızı düzenlemek ve temiz tutmak olabilir.

Dağınık bir masa ise çalışma arkadaşlarınızı etkilediği kadar üretkenliğinize de zarar veriyor. Verilen istatistiklere göre , ankete katılan ofis çalışanlarının %41'i, düzenli bir çalışma alanının işin yapılması için çok önemli olduğuna ve terfi şansınızı artırabileceğine inanıyor.  %40'ı ise çalışma alanında düzensiz bir masanın üretkenliklerini düşürdüklerini söylüyor. 

 

Bununla birlikte, masanızı herhangi bir eşyadan arındırmanız gerektiği anlamına gelmez. Düzenli bir masanın anahtarı bir sistemdir. 

 

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.